Cum sa faci o sceneta pentru programul de nuntă (7 sfaturi)

nuntaProgramul de nunta poate fi larg si foarte creativ. Unul din elementele programului de nunta pot fi scenetele. Desigur ca se poate folosi si pantomima, pe fon muzical.

 

Dar cel mai bine ar fi ca sceneta sa fie originala.
Iata mai jos cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont cand facem o sceneta la programul de nunta.
1. Sa fie urmarit un adevar pe care toti sa-l inteleaga
Atunci cand pregatesti din timp sceneta, te gandesti ce doresti ca oamenii sa inteleaga din ea. Fie ca e un sfat pentru miri, fie ca arati importanta comunicarii sau relatia cu copiii sau cum au facut mirii cunostinta, etc.

2. Sa fie scurta, dar cu inteles.
Cea mai potrivita durata a unei scenete este între 5-7 min. Daca trec 10 minute si sceneta inca nu s-a terminat, oamenii încep deja a-si pierde atentia. De aceea, cu cât sceneta e mai scurtă cu atât e mai bine, asta ca sa implinesti cerinta de la punctul 1.

3. Sa fie luati in seama mirii
Pentru ca este nunta mirilor este bine ca sceneta sa fie dedicata lor, sa fie despre ei sau chiar pot participa si ei.

4. Sa fie decenta
Cuvintele, ideea si tot ce se arata in sceneta sa fie foarte decent si placuta pentru toti. Sa nu fie folosite cuvinte urate, rusinoase, glume proaste, asa incat cineva sa se simta ofensat. Chiar daca incercati sa imitati pe cineva, sa fie facut asa incit sa se simta bine si nu rau din ceea ce se arata.

5. Să se termine pozitiv, nu negativ
Este bine atunci cand sceneta se termina cu ceva bun la sfarsit. Atunci cand sceneta se termina cu ceva negativ, cei ce o privesc raman mai tristi sau isi schimba dispozitia.

6. Sa fie si elemente hazlii
Elementele hazlii sunt foarte binevenite într-o sceneta. Dar sa nu fie toata sceneta doar glume si nimic adevar sau concluzie. Cu atat mai mult daca este vorba de nunta, sceneta trebuie sa fie hazlie, dar totdeauna cu limita.

7. Sa fie cu adevar biblic.
Toata sceneta sa aiba firul rosu in toate actiunile sau cuvintele rostite, ca sa arate un adevar bazat pe Sfanta Scriptura.

Sursa
http://www.moldovacrestina.net/

Agentia Banner activeaza de 14 ani pe piata organizatorilor de nunti, fiind printre primele firme de acest gen. Organizarea este

Planifica-ti nunta fara stres!

Noi facem totul ca tu sa stai relaxata si sa-ti planifici nunta de vis!

Cumpara inteligent! Compara orice, oricand, oriunde!